Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Guinness World Records 2011

Χθες, λόγω της ονομαστικής μου εορτής, έλαβα από το φίλο μου, Κωνσταντίνο Σ., το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για το έτος 2011. Το βιβλίο, το οποίο εκδίδει η Guinness World Records, είναι πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει χιλιάδες νέα ρεκόρ, τα οποία εξηγεί με ωραίο και παραστατικό τρόπο. Ευχαριστώ πολύ το φίλο μου για το ωραίο αυτό δώρο.



(Λόγω του γεγονότος αυτού, αποφάσισα να εγκαινιάσω νέα κατηγορία άρθρων στο blog που θα έχει σχέση με ρεκόρ Γκίνες. Ας αρχίσουμε...)
--------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Η πρώτη πτήση του Endeavour στις 27 Μαίου 1992 πραγματοποιήθηκε για την επισκευή του χαλασμένου δορυφόρου Intelsat VI. Η επανάκτηση του δορυφόρου είχε αποδειχτεί προβληματική μέχρι την στιγμή που οι Πιερ Θουότ, Ρίτσαρντ Χιεμπ και Τόμας Άκερς (ΗΠΑ) περπάτησαν στο διάστημα και μπόρεσαν να πιάσουν τον Intelsat VI με τα χέρια τους. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της αποστολής Ντάνιελ Μπράντενστεϊν (ΗΠΑ) πλησίασε το Endeavour λίγο πιο κοντά στον χτυπημένο δορυφόρο. Αυτή ήταν η μοναδική περίπτωση που τρεις άνθρωποι περπάτησαν στο διάστημα την ίδια στιγμή.

(Πηγή: το βιβλίο που αναφέρθηκε παραπάνω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.