Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, προς τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

«Θερμά συγχαρητήρια» στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, για τη μεγάλη επιτυχία τους, τη σπουδαιότερη ίσως μέχρι τώρα,

αυτήν της εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που έρχεται ως δικαίωση και ταυτόχρονα ως επιβράβευση στο δύσκολο αγώνα και στην πολυετή προσπάθεια που κατέβαλαν, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της σχολικής μόρφωσης. Πλέον τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην αναζήτηση και στην κατάκτηση της γνώσης και ελπιδοφόρες προοπτικές, που εύχομαι να αποτελέσουν εφαλτήριο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική ανέλιξη. Ελπίζω και εύχομαι οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκομίσουν, αλλά και οι ιδέες τους, να αποτελέσουν επένδυση στην μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου μας και όχι μόνο. Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με γνώσεις, θέληση και επιμονή για πραγματική αλλαγή για να εδραιώσουμε, σταδιακά, μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη και εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί, δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς μας που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αποτελούν τη δεύτερη οικογένεια των παιδιών προσφέροντάς τους το πολύτιμο αγαθό της γνώσης.

Οι μαθητές που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, πρέπει να ξέρουν ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές δεν αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση. Με μεθοδικότητα και αφοσίωση οι στόχοι γίνονται πραγματικότητα.

Σε όλους όμως ανεξαιρέτως, επιτυχόντες και μη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και αυτό είναι που μετρά, το να θέτεις στόχους και να προσπαθείς καθημερινά για την επίτευξή τους. Αν τους πετυχαίνεις, θέτεις νέους πιο υψηλούς, αν όχι, ξανά επιμένεις και βρίσκεις νέους στόχους χαράσσοντας μια νέα πορεία, γιατί η ζωή είναι ωραία και για σας τους νέους πρέπει η κάθε μέρα να είναι μια πρόκληση για μάθηση, ώστε να βάλετε γερά θεμέλια στη ζωή που είναι μπροστά και σας προκαλεί να τη ζήσετε δημιουργικά.

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Δημήτρης Γ. Θωμάς

(Πηγή: Ιστοσελίδα Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.