Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Αλιβερίου: Καθαρισμός ακτών


ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 Σχ. Έτος 2011-12
 Τίτλος Προγράμματος: «Φάε, πιες, ανακύκλωσε»
 Πληροφορίες: Γλάρου Κονδυλία  τηλ. 6978162864
                            Μακρίδου Χριστίνα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 δεκαοκτώ μαθητές της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Αλιβερίου, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους και υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών Γλάρου Κονδυλίας και Μακρίδου Χριστίνας, συμμετείχαν στη δράση για τον καθαρισμό των ακτών του Αλιβερίου που συντόνιζε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου.
       Πιστοί στο σύνθημά μας «ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΘΑΡΗ» συγκεντρώσαμε όσα απορρίμματα προλάβαμε στις δύο ώρες που μας διατέθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου για το σκοπό αυτό.
Παρατηρήσαμε ότι ο κύριος όγκος των απορριμμάτων αποτελούνταν από πλαστικά και γόπες τσιγάρων.
       Το καλοκαίρι πλησιάζει και αν θέλουμε να χαρούμε καθαρές θάλασσες και ακτές συστήνουμε στους περαστικούς από τον παραλιακό δρόμο να μην πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και τους λουόμενους να μην αφήνουν σκουπίδια στην παραλία αλλά να τα τοποθετούν όλοι στους  κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.
       Προτείνουμε στο Δήμο να τοποθετήσει περισσότερους κάδους καθώς και κάδους ανακύκλωσης κατά μήκος της παραλίας ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες γιατί οι καθαρές παραλίες είναι ευθύνη όλων μας.
       Η δράση έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος που εκπονήσαμε στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2011-12 με θέμα «Φάε, πιες, ανακύκλωσε».

Η Ομάδα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Αλιβερίου και οι συντονίστριες καθηγήτριες  Γλάρου Κονδυλία και Μακρίδου Χριστίνα                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.