Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γερμανία - Ελλάδα (4 - 2)

 
Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στην ποδοσφαιρική ανωτερότητα της Γερμανίας. 

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος βρέθηκαν πίσω στο σκορ και άγγιξαν το όνειρο τη στιγμή που ισοφάρισαν, ωστόσο η συνέχεια έφερε τα «πάντσερ» να σκοράρουν ακατάπαυστα και να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «4» του Euro 2012, με το σκορ στο τελικό 4-2. 

Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55΄, ενώ στο 89΄ ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι Λαμ (39΄), Κεντίρα (61΄), Κλόζε (68΄), Ρόις (74΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και την Ελλάδα να περιορίζεται σε αμυντικά καθήκοντα. Άξιο αναφοράς ήταν το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πιέστηκε τόσο πολύ που χρειάστηκε να αμύνεται στα 2/3 του γηπέδου. 

Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ δημιουργούσαν ευκαιρίες, έχαναν το ένα γκολ πίσω από το άλλο και εν τέλει προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Φίλιπ Λαμ. Ήταν η φάση του 39’. Τότε ο Λαμ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον φιλότιμο Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος είχε κάνει μέχρι αυτό το σημείο δύο-τρεις καλές επεμβάσεις. 

Οι διεθνείς μας συνολικά στο πρώτο μέρος δεν κατάφερναν να αλλάξουν τρίτη πάσα, έμειναν οχυρωμένοι γύρω από την περιοχή, με αποτέλεσμα η καλή μας τύχη και οι σωστές τοποθετήσεις του Μιχάλη Σηφάκη να κρατούν το ημίχρονο στα επίπεδα του 1-0. 

Ο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο μέρος και πέρασε στη «μάχη» τους Φωτάκη, Γκέκα στις θέσεις των Νίνη και Τζαβέλλα. Έτσι, ο Τοροσίδης πέρασε σε θέση αριστερού μπακ και ο Μανιάτης στα δεξιά. Η εθνική επανέλαβε αυτό που έχει κάνει σε όλους τους αγώνες του EURO 2012, σκοράροντας με την πρώτη της «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή! 

Στο 55’ ο Φωτάκης με κάθετη μπαλιά σε αντεπίθεση βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε το υπέροχο γύρισμα και ο Σαμαράς κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στην «Αρένα» του Γκντανσκ. 

Η χαρά για τους διεθνείς μας δεν κράτησε πολύ. Στο 61’ ο Κεντίρα με ένα σουτ-βολίδα στην κίνηση πέτυχε το 2-1. Μετά από φάουλ του Οζίλ, ο Μίροσλαβ Κλόζε με κεφαλιά διαμόρφωσε ο 3-1 στο 68΄ και έστειλε τα «πάντσερ» στους ημιτελικούς. 

Η ήττα της Ελλάδας άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στο 74΄ ο Σηφάκης νίκησε αρχικά σε τετ-α-τετ τον Κλόζε, αλλά ο επερχόμενος Μάρκο Ρόις με δυνατό σουτ πέτυχε το τέταρτο γκολ της Γερμανίας. 

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 89’ ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι και πήρε το χειροκρότημα από την κερκίδα. 

(Πηγή: Zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.