Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012! Χάλκινο μετάλλιο για τις Γιαζιτζίδου -Τσιάβου στην κωπηλασία


Δεύτερη μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για την Ελλάδα, που πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή της. Οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέλαβαν την 3η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες. «Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες ύστερα από μια συγκλονιστική κούρσα τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Τα κορίτσια μας διεκδίκησαν με αξιώσεις ακόμη και το χρυσό, ενώ έχασαν το αργυρό στα τελευταία μέτρα από το κινέζικο πλήρωμα των Ξου, Χουάνγκ, για μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά τον μεγάλο τελικό, αλλά μετά τα 1000 μέτρα, οι Βρετανίδες Κόουπλαντ, Χόσκινγκ, πήραν διαφορά ασφαλείας, δείχνοντας τη σαφή ανωτερότητά τους, μπροστά στο κοινό τους στη λίμνη Ντόρνεϊ, που τους αποθέωσε.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μεγάλη Βρετανία και τη δεύτερη η Κίνα, που πέρασε το ελληνικό πλήρωμα ακριβώς πάνω στην γραμμή τερματισμού.
Η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου κι άλλη μια διάκριση, καθώς νωρίτερα, οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Χρήστου κατέλαβαν την 4η θέση στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Πρώτη αναδείχθηκε η Μεγάλη Βρετανία, 2η η Αυστραλία και 3ες οι ΗΠΑ.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Ο κ. Μεϊμαράκης, στο τηλεγράφημα του αναφέρει:
«Βάλατε πλώρη για μετάλλιο και το κατακτήσατε με απαράμιλλο σθένος και πείσμα.
Η προσήλωση στο στόχο σας και η μοναδική δυναμική που επιδείξατε μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα, αποτελούν για όλους τους Έλληνες έμπνευση.
Το ολυμπιακό μετάλλιο σας, ανεβάζει όλη την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών και γεμίζει όλους μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εθνική υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και στους Έλληνες αθλητές μας.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θερμά συγχαρητήρια!»
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
«Αγαπητές Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου . Η νίκη σας έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα το έχει μεγάλη ανάγκη.
Πειθαρχία, πολύ δουλειά, ταλέντο.Αλλά κυρίως η μαχητικότητά σας έφεραν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία.
Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας».

(Πηγή: Ε.Ρ.Τ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.