Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή Σχολική Χρονιά!

Καλή Σχολική Χρονιά και Καλό Κουράγιο σε όλους τους μαθητές!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στην Ελλάδα, σε μια χώρα που η ποιότητα της εκπαίδευσης έχει πιάσει τριτοκοσμικά επίπεδα (αν και νομίζω ότι αδικώ τις τριτοκοσμικές...), οι μαθητές γίνονται ημιμαθείς χωρίς γενικές γνώσεις, το σχολείο είναι ανεπαρκές, οι υποδομές τρισάθλιες, κυριαρχεί η παραπαιδεία, οι συνειδήσεις διαμορφώνονται, η προσωπική άποψη κατακρίνεται, όλα περιστρέφονται γύρω από την αυθεντία (!) του βιβλίου και του καθηγητή και το παν είναι οι εξετάσεις... Σε μια χώρα που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν και διακηρύσσουν (μερίδα πολιτικών και καθηγητών) ότι η πολιτεία παρέχει δημόσια δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση, προσιτή σε όλους...! Μια  αξέχαστη (!) εμπειρία που αποκόμισα 12 χρόνια στο σχολείο και ιδιαίτερα στις τρεις τάξεις του Λυκείου!

Και για να γελάσουμε λίγο (νομίζω το χρειαζόμαστε, μες στην παράνοια που ζούμε...), ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα από "Το Κουλούρι".


-------------------------------

Υπ. Παιδείας: Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα φροντιστήρια της επικράτειας


Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες φροντιστήρια σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως επισήμανε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας. Τα φροντιστήρια άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν χιλιάδες μαθητές όλων των ηλικιών, έτοιμα να τους προετοιμάσουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κριθεί το μέλλον τους.

Όπως είθισται, την πρώτη ημέρα του νέου ακαδημαϊκού έτους ανακοινώθηκε και το ακαδημαϊκό ημερολόγιο της χρονιάς 2014-2015, το οποίο όπως συνήθως προβλέπει μαθήματα μόνο τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των μαθητών τα πρωινά.

Σε επίσκεψή του σε φροντιστήριο Θεωρητικής Κατεύθυνσης στη Νίκαια, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «τα φροντιστήριά μας είναι άριστα προετοιμασμένα και θα λειτουργήσουν άψογα», εκτίμησε ότι η χρονιά θα κυλήσει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλή δύναμη σε όλους». «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τα φροντιστήριά μας είναι καλά στελεχωμένα, λειτουργούν σε χώρους που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει τη γραμματεία του φροντιστηρίου.

«Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως αισιοδοξούμε ότι το ελληνικό φροντιστήριο θα τα καταφέρει. Για τους πιο αδύναμους, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια ώστε να προβούμε στην παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας για την πληρωμή των διδάκτρων κατά τη διάρκεια του έτους» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης με δική του ανακοίνωση σημείωσε πως παρά τις ελλείψεις, τα μέλη του θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προετοιμασία των παιδιών για τις πανελλήνιες εξετάσεις και την εν γένει ενδυνάμωση του θεσμού του φροντιστηρίου, το οποίο χαρακτήρισε «κοινωνικό αγαθό».

Τέλος, εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η στάση της αντιπολίτευσης καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με την υποταγή της στις απαιτήσεις της τρόικας έχει ισοπεδώσει τα ελληνικά φροντιστήρια, με αποτέλεσμα να επωφελούνται οι προνομιούχοι που μπορούν να πληρώσουν για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι. «Η καταστροφική πολιτική του μνημονίου πρέπει να σταματήσει, πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το φροντιστήριο και την δωρεάν, δημόσια προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.