Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στους πιλότους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

(Με αυτή την ανάρτηση, εγκαινιάζεται μια νέα κατηγορία αναρτήσεων του blog, "Στρατός και Άμυνα", που έχει ως σκοπό την ενημέρωση πάνω σε θέματα ενόπλων δυνάμεων και διπλωματίας.)

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, οι "γείτονές" μας οι Τούρκοι κάνουν συνεχώς παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στο Αιγαίο, με τα αεροσκάφη της πολεμικής τους αεροπορίας. Παρόλο που εννοείται ότι έχουμε "καλές σχέσεις" με τη γείτονα χώρα, οι παραβιάσεις συνεχίζονται, και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι παιχνίδι "παίζεται" πίσω από αυτές.

Σε όσες περιπτώσεις οι Τούρκοι έχουν τολμήσει να πετάξουν πάνω από τα εδάφη μας, έρχονται για να τους καταδιώξουν οι "σύγχρονοι Ίκαροι", οι πιλότοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και να τους υπενθυμίσουν την Ελληνική Κυριαρχία στο Αιγαίο. Κατά τη γνώμη μου, το επάγγελμα του πιλότου μαχητικού αεροσκάφους, είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα, και γι' αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ήρωες που πετούν εκεί πάνω, και μας προστατεύουν από οποιονδήποτε εχθρό. Μεγάλη τιμή αξίζει και σε αυτούς που έχουν πεθάνει εν ώρα καθήκοντος στους ουρανούς. Βέβαια, σε αυτό το άρθρο, πρέπει να αναφερθούν όλοι αυτοί που συντελούν στην ασφάλειά μας από αέρος, από τους απλούς Σμηνίτες και τους Υπαξιωματικούς, μέχρι τους ελεγκτές αεράμυνας και τους μηχανικούς.

Παλικάρια, συνεχίστε έτσι, οι ουρανοί σάς ανήκουν...



("Γιατί εδώ αετοί πετούν", από το CD "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" της ΠΑ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.