Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη του Παντελή Βούλγαρη στο Αλιβέρι

Ο πασίγνωστος Έλληνας σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης επισκέφτηκε το Αλιβέρι, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται αυτό το καλοκαίρι υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Χθες, Δευτέρα 11/07, έλαβε χώρα στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου Κινηματογραφική Βραδιά-Αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ηθοποιό Θανάση Βέγγο, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Τα μέλη της κινηματογραφικής λέσχης Αλιβερίου "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" καλοσώρισαν το μεγάλο σκηνοθέτη, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση. Ο Παντελής Βούλγαρης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και μίλησε για το Θανάση Βέγγο και για τη συνεργασία και τόνισε ιδιαίτερα το ήθος και το χαρακτήρα του. Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας "Όλα είναι δρόμος", σκηνοθεσίας του. Η ταινία αυτή αποτελείται από 3 μικρές ταινίες με τίτλους "Χαρώνειο Νόμισμα", "Η τελευταία νανόχηνα" όπου πρωταγωνιστούσε ο Θανάσης Βέγγος στο ρόλο ενός θηροφύλακα στον Έβρο και "Βιετνάμ". Ο κόσμος που παρευρέθηκε χειροκρότησε θερμά στο τέλος της προβολής. Στον Παντελή Βούλγαρη απονεμήθηκαν αναμνηστικά από τα μέλη του Συλλόγου "Παρέμβαση" και από τους εκπροσώπους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ήταν πραγματικά μια εκδήλωση που άξίζε να παρευρεθεί κάποιος, καθώς σπουδαίοι σκηνοθέτες δεν επισκέπτονται και συχνά το μικρό Αλιβέρι.

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω κάτι που είχε πεί ο Θανάσης Βέγγος με πολλά νοήματα.
«Έτρεχα σε όλη μου τη ζωή με 300… Αλλά δεν έκοψα ποτέ το νήμα γιατί συνεχώς μου το μετακινούνε. Όλο πλησίαζα και όλο μου το πήγαιναν λίγα μέτρα πιο κει…»

2 σχόλια:

  1. Έχεις μήπως βίντεο; Ανέβασε το ρε ''καλλιτέχνη''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, Σωκράτη, είναι από τις λίγες φορές που ξέχασα να πάρω μαζί μου τη φωτογραφική μου μηχανή. Πάντως, όσον αφορά την ταινία, αν βάλεις αναζήτηση τον τίτλο της στο Google, βγάζει αρκετά αποσπάσματα βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.