Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες μπορεί να στερηθούν το Ίντερνετ στις 9 Ιουλίου


Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να χάσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μεταδίδει το CBCNews.

Την ημέρα αυτή το FBI των ΗΠΑ θα διακόψει την πρόσβαση από το Δίκτυο στους προσωρινούς DNS-κόμβους, οι οποίοι εξυπηρετούν υπολογιστές με τον ιό troyan DNSChanger. O ιός DNSChanger δρούσε έως το Νοέμβριο του 2011 και υπέστησαν ζημιές από αυτόν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια χρήστες σε εκατό χώρες. Αξιοποιώντας τον ιό οι κακοποιοί μπορούσαν να κλέβουν δεδομένα πιστωτικών κρατών, να κάνουν διαφημίσεις και να πωλούν πλαστά αντιικά προγράμματα. Τον Νοέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του FBI έγινε δυνατή η σύλληψη των απατεώνων. Μετά τη σύλληψη της εγκληματικής ομάδας το FBI ως προσωρινή λύση αντικατέστησε τους πλαστούς DNS-κόμβους με «καθαρούς», ώστε χιλιάδες υπολογιστές να μην βρεθούν ξαφνικά εκτός σύνδεσης με το Διαδίκτυο.Μπορείτε να ελέγξετε εάν έχει προσβληθεί το σύστημά σας από τον ιό troyan DNSChanger στις ιστοσελίδες dnschanger.eu ή DNS-ok.us.
------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνδεσμος του F.B.I για πληροφορίες και άλλα site ελέγχουhttps://forms.fbi.gov/check-to-see-if-your-computer-is-using-rogue-DNS#googtrans(el)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.