Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η αγριοκερασιά και το i-pad

Στην παρακάτω ανάρτηση θα σας παρουσιάσω ένα πολύ ωραίο άρθρο που διάβασα πρόσφατα. Είναι της Μαρριάννας Τζιαντζή και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακάτικης Καθημερινής την Κυριακή 12/06/2011, στη στήλη "Αποτυπώματα". Το άρθρο ξεκινά με ένα 12χρονο αγόρι από τη Θεσσαλία, τη δεκαετία του '60. Κάθε μέρα περπατά ώστε να φτάσει σε μια αγριοκερασιά, την οποία και παρατηρεί. Ένας βοσκός, όλο ενδιαφέρον, το ρωτά μια μέρα. Το αγόρι απαντά τα κλαριά του δέντρου, το οποίο λόγω του φθινοπώρου έχει χάσει τα φύλλα του, βλέπουν προς διάφορες πόλεις, τις οποίες το παιδί ονειρεύεται να επισκεφτεί. Ξαφνικά μεταφερόμαστε στην Κίνα, όπου ένας νεαρός έδωσε το ένα του νεφρό, για να αγοράσει το καινούργιο i-pad της Apple. Με τα λεφτά που κερδίζει από την πώληση του οργάνου του, αγοράζει το πολυπόθητο i-pad και έναν φορητό υπολογιστή. Η μάνα του, όταν μαθαίνει το περιστατικό, το καταγγέλλει στην Αστυνομία, αλλά οι έρευνες είναι άκαρπες. Τους δύο αυτούς εφήβους τους χωρίζουν μισός αιώνας και δύο ήπειροι. Ο πρώτος, με τη φαντασία του, ονειρεύεται τους τόπους που θα ταξιδέψει, ο άλλος πωλεί το νεφρό του και αποκτά τον εικονικό κόσμο στα χέρια του. Το άρθρο αυτό μας διδάσκει πολλά, σχετικά με τους στόχους και τις φιλοδοξίες που πρέπει να θέτουμε στη ζωή μας. Ο Θεσσαλός ονειρεύεται να μάθει γράμματα και να γνωρίσει τον κόσμο, ενώ ο Κινέζος θέτει ως στόχο να αποκτήσει το i-pad, προκειμένου να ξεχωρίσει από τους συνομηλίκους του.

Για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων της "Καθημερινής", δεν θα παραθέσω το άρθρο εδώ, αλλά θα σας δώσω το link, για να το διαβάσετε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/06/2011_445527

2 σχόλια:

  1. Συγκλονιστική ιστορία αν και πιστεύω πώς μάλλον είναι ψέμα. Αν είναι αλήθεια δεν ξέρω πραγματικά τι να πώ. Καλά τα τεχνολογικά μέσα και οι υπολογιστές αλλά η ζωή και η υγίεια μας κοστίζουν πολύ περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου Σωκράτη. Η υγεία είναι πολύ σημαντική. Το θέμα, πάντως, έπαιξε σε πολλά δίκτυα των ασιατικών χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.