Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αλλαγές στην Ε.Ρ.Τ

Έρχονται αλλαγές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Οι αλλαγές γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΕΤ1. Κύρια κανάλια θα είναι η ΝΕΤ και ΕΤ3. Η ΝΕΤ θα έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και η ΕΤ3 θα ασχολείται με περιφερειακές ειδήσεις, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα. Θα διατηρηθεί το ψηφιακό κανάλι Πρίσμα+, με υλικό για άτομα με αναπηρία. Τα προγράμματα της ΕΤ1 θα ενταχθούν στους άλλους δύο σταθμούς. Στη ραδιοφωνία, θα μπει λουκέτο σε 10 από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς, και θα μείνουν 9. Ακόμη, καταργούνται οι 15 από τους 20 σταθμούς πομπών στα μεσαία. Οι 3 σταθμοί της συμπρωτεύουσας θα γίνουν ένας, ενώ θα γίνει σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων για τη παροχή ενιαίου προγράμματος για τους ξένους και τους τουρίστες των Αθηνών, με τη συγχώνευση του 106,3 “Φίλιο”, με τον ξενόγλωσσο σταθμό του Δήμου Αθηναίων. Το δημοφιλές περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση" θα σταματήσει να κυκλοφορεί, ενώ θα γίνει αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Αυτές θα είναι οι αλλαγές που θα έρθουν στη δημόσια ενημέρωση. Το κατά πόσον θα είναι σωστές ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος. Εδώ θα είμαστε να δούμε...

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Καθώς η ΕΤ1 θα κλείσει, παραθέτω ένα βιντεάκι από τις αρχές τις δεκαετίας του '90, όταν ακόμα το πρόγραμμα δεν ήταν 24ωρο. Όταν αυτό τελείωνε, έπαιζε στους δέκτες των τηλεθεατών, το παρακάτω βίντεο, με τη χαρακτηριστική φλογέρα του τσοπανάκου και τον εθνικό ύμνο.

Παλιές εποχές...




(Για τη συγγραφή του άρθρου, αντλήθηκαν πληροφορίες από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Η ΑΥΓΗ".)

www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.