Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι αναμνήσεις μου απ' την Ε.Ρ.Τ...

Με αυτή την ανάρτηση, θα ήθελα να κάνω μια αναδρομή στις δικές μου αναμνήσεις από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Τ. 

θα ξεκινήσω με την τηλεόραση! Όσον αφορά τα παιδικά, πιο μικρός θυμάμαι τον "Αστυνόμο Σαΐνη", τη "Μικρή Λουλού"  και το "Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος". Πέρσι, εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Ο μικρός Νικόλας", η πετυχημένη σειρά βιβλίων των  Γάλλων Ρενέ Γκοσινί (συγγραφέας) και Ζαν-Ζακ Ζανπέ (σκιτσογράφος).  Απ' τις άλλες εκπομπές του προγράμματος, για μένα, ξεχώριζαν το "Σαν σήμερα τον 20ο αιώνα", μια ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα που συνέβησαν κάθε μέρα τον αιώνα που πέρασε, το "Με αρετή και τόλμη", μια εκπομπή ενημέρωσης πάνω στα θέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ο "Μαγικός Κόσμος", μια γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ. Τέλος, στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, να μην ξεχάσω να αναφέρω "Το σύμπαν που αγάπησα" και το "Έτσι βλέπω τον κόσμο".

Από τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ, άκουγα περισσότερο το Α' Πρόγραμμα (91.6 FM ή 105. 8 FM), παλαιοτέρα ΝΕΤ FM. Από τον συγκεκριμένο σταθμό, είχα ξεχωρίσει την εκπομπή "Κάτω από το κιόσκι" της Νανάς Τσούμα (νομίζω ήταν 10 με 12 το βράδυ) και το "Άγρυπνος στη ΝΕΤ" με το Μάνο Τσιλιμίδη (12 με 2 το πρωί). Οι εκπομπές αυτές αναμεταδίδονταν μέχρι το 2010. Μια πολύ αξιόλογη εκπομπή ήταν το "Από τις 4 στις 5", με τον Γιάννη Πετρίδη. Από το σταθμό του Γ' Προγράμματος, θα μου μείνει αξέχαστη η "Λιλιπούπολη".

Οι παραπάνω εκπομπές έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μου! Η ΕΡΤ είχε ποιοτικό πρόγραμμα, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο ραδιόφωνο. Θα ήθελα και πάλι να εκφράσω τη στήριξή μου στους εργαζόμενους! Ο αγώνας συνεχίζεται...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.